În Anglia, profesorii nu apreciază programele remediale cerute de guvern, în pofida investițiilor mari. Prioritatea lor: sprijinul pentru bunăstarea social-emoțională și sănătatea mintală a elevilor, plus măsuri antisărăcie

4.957 de vizualizări
Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com
Sunt profesorii de acord cu programele anunțate de autorități pentru recuperarea pierderilor de învățare în pandemie? În Anglia, sindicaliștii au încercat să afle acest lucru și au aflat că socoteala autorităților este diferită de cea a comunității școlare. Programul de recuperare a pierderilor de învățare din această națiune, program în care guvernul a investit masiv în perioada de pandemie, nu îi convinge pe profesori: aproape toate cadrele didactice din această țară se opun planurilor de extindere a programului zilnic de școală și de scurtare a vacanțelor, în scopuri remediale, arată un sondaj al unuia dintre cele mai mari sindicate ale lor, citat de The Guardian.

Ei consideră, în schimb, că e nevoie înainte de toate de flexibilitate în curriculum și de acțiuni ce vizează bunăstarea elevilor, grav afectată în pandemie.

Sindicatul Național pentru Educație (NEU) din Anglia a încercat, printr-un sondaj realizat în martie în rândul a circa 10.000 de membri, să vadă ce spun profesorii despre efectele pandemiei în sistemul școlar. Sondajul a vizat atât nevoile profesorilor, cât și opiniile acestora despre pierderile suferite de elevi.

Pe de o parte, așa s-a putut constata că un procent foarte mare de cadre didactice (o treime) au de gând să se lase de meserie, în anii următori, motivându-și opțiunea prin creșterea considerabilă a volumului de muncă (reclamată de 70% dintre respondenți) și prin scăderea respectului față de profesie. 95% se plâng de impactul pe care criza educației, în pandemie, îl are asupra bunăstării lor.

În privința elevilor, profesorii s-au arătat mai interesați de impactul devastator pe care sărăcia accentuată de pandemie l-a avut asupra celor din medii dezavantajate, decât de pierderile de învățare în sine.

Guvernul promite să ofere toate condițiile pentru recuperarea pierderilor de învățare, inclusiv zile mai lungi de școală și vacanțe mai scurte, precum și subvenții pentru meditații în grup restrâns. Acestea nu-i conving pe profesorii participanți la sondaj. În schimb, majoritatea se declară adepții unei flexibilități mai mari în curriculum (82%) și în activități ce țin de sănătatea și bunăstarea copiilor, precum exercițiile fizice – 68% sau învățarea creativă/practică – 66%.

Cei mai mulți profesori (85%) spun că volumul de muncă al profesorilor trebuie menținut, nu crescut. Aproape la fel de mulți (80%) spun că accentul trebuie pus pe bunăstarea socială și emoțională și sănătatea mintală a elevilor. Înainte de toate, spun două treimi dintre profesorii englezi, guvernul trebuie să abordeze problema sărăciei în care trăiesc copiii, mai ales după perioadele extinse de carantină. Este citat, în acest sens, un profesor potrivit căruia “în 20 de ani de carieră nu am văzut niciodată o situație atât de gravă”.

Photo 196186800 © Syda ProductionsDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


3 comments
  1. Și ce dacă? De ce ne-ar interesa asta?! Deocamdată, profesorii din România au făcut o grămadă de ore remediale și nu au văzut niciun ban. Asta e o știre interesanta.

  2. Acei profesori au dreptate.
    În primul rand, dacă ți-ai dat toată silința la lecțiile online, iar elevii sunt normali (adică fără handicap mental), nu exista motiv de rămânere în urma, de pierderi, etc
    S-a constatat și se poate dovedi ca aceiași elevi care învață la școală face to face, învață și la școala online.
    Diferența o face interesul elevului pentru învățătura și deprinderile sale de a studia.
    Dar multor părinți și inspectori, ministri(care au cam pierdut legătura cu munca în prima linie cu elevii) le convine sa se ascundă după pretexte, învinui s ba profesorii, ba școala online, pentru ca unii copii nu au tragere de inima pentru învățătura și nici deprinderea de a învata ritmic.
    În Anglia, profesorii nu sunt card de gâște, la îndemâna lui Câmpeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Înscrieri în programul gratuit CODE Kids pentru copiii între 10-14 ani. Cursuri de programare care se adresează elevilor cu note medii sau chiar sub medie / Directorul programului: Sunt județe în care părinții spun că nu își lasă copiii pentru că aceștia oricum ar sta prea mult să se joace la calculator și că ar avea foarte multe teme

Copiii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani se pot înscrie până pe 31 martie la cursuri gratuite de programare în cadrul proiectului CODE Kids, care se desfășoară în…
Vezi articolul

Monitorizarea audio-video în sălile de clasă din școli și grădinițe, prezentată din punct de vedere legal și regulamentar de Inspectoratul Școlar Ilfov. Precizările vin în contextul apariției imaginilor cu perchezițiile polițiștilor de la Școala Jilava / Nu este nevoie de acordul profesorilor, în anumite condiții. Sunt soluții și pentru părinții care nu ar fi de acord – documente

Activitatea din sălile școlilor și grădinițelor poate fi monitorizată prin intermediul camerelor audio-video dacă Regulamentul de Ordine Interioară (ROI) al unităţii de învăţământ conţine aceste prevederi, potrivit unei informări a…
Vezi articolul

Marți, 12 martie, sunt soluționate în ședință de repartizare cererile profesorilor pentru completarea normei didactice, precum și cererile celor în restrângere de activitate, prin transfer, în anul școlar 2024-2025

Marți, 12 martie, cererile profesorilor titulari pentru completarea normei didactice pe perioadă determinată/nedeterminată și cererile cadrelor didactice debutante sunt soluționate în ședință de repartizare, potrivit metodologiei-cadru de mobilitate pentru anul…
Vezi articolul