Ministerul Educației: cluburile sportive studențești trec în subordinea universităților

1.195 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Cluburile sportive studențești cu personalitate juridică, înființate, potrivit legii, prin ordin al ministrului Educației, vor funcționa, începând din noul an universitar, în subordinea instituțiilor de învățământ superior de stat, anunță Ministerul Educației, într-un comunicat de presă. Până acum, cluburile sportive studențești funcționau în subordinea Ministerului Educației.

“Decizia vizează descentralizarea activității celor 30 de cluburi sportive studențești existente la ora actuală și a fost aprobată în ședința Executivului de astăzi, 17 septembrie, prin modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 26/2017 privind organizarea şi funcționarea Ministerului Educației Naţionale”, se arată în comunicat.

Hotărârea de Guvern stabilește și forma de conducere a acestor cluburi. Astfel, directorul, care va avea și calitatea de ordonator terțiar de credite, va fi numit de rector, în urma promovării concursului organizat de universitățile de stat, în maximum 3 luni de la data intrării în vigoare a actului normativ adoptat ieri. Numirea şi eliberarea din funcție a directorului se fac prin decizie a rectorului universității de stat.

Directorul clubului încheie un contract de management pentru o perioadă de 4 ani cu rectorul universității de stat. Până la data organizării primului concurs public, conducerea executivă a clubului sportiv universitar este asigurată de directorul în funcție la data preluării.

Bugetul anual al cluburilor sportive universitare din subordinea instituțiilor de învățământ superior de stat va fi aprobat de rector.

Ministerul susține că noua reglementare “are ca temei Legea nr. 104/2019 pentru modificarea şi completarea articolului 223 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, care oferă universităților posibilitatea de a prelua cluburile sportive universitare”.

Photo by Quang Nguyen Vinh from Pexels

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii și profesorii din 10 județe se întorc la școală luni, 20 februarie, în prima zi din modulul 4 / Se țin activități ”Școala altfel” sau Săptămâna ”Verde” în județul Gorj, afectat de cutremure

Elevii și profesorii din 10 județe care au avut vacanța ”mobilă” în săptămâna 13-17 februarie 2023 se întorc la cursuri luni, 20 februarie, în modulul 4, potrivit structurii anului școlar…
Vezi articolul

Elevii care încep clasa a VIII-a pe 9 septembrie ar urma să învețe la liceu după programe școlare noi și să dea un Bacalaureat cu cel puțin 5 examene scrise și 4 de competențe, potrivit Legii Deca-Iohannis / Ministerul nu a pus în dezbatere până acum nicio propunere de programă școlară liceală

Elevii care încep clasa a VIII-a pe 9 septembrie 2024 vor învăța la liceu după programe școlare și manuale noi, vor avea planuri-cadru noi și vor da un Bacalaureat cu…
Vezi articolul

Premieră în olimpiadele școlare: Profesorii, studenții, foștii olimpici și cercetătorii sunt plătiți cu ora pentru pregătirea elevilor din loturile naționale – hotărâre de guvern publicată în Monitorul Oficial

Profesorii, studenții, foștii olimpici și cercetătorii ori alți „traineri” trebuie să fie plătiți pentru activitățile de pregătire a loturilor naționale pentru olimpiadele și concursurile internațional, prevede noua hotărâre de guvern…
Vezi articolul