Până marți, 19 noiembrie, inspectoratele școlare au de trimis Ministerului Educației activitățile planificate de Ziua Internațională a Profesorilor de Franceză – document

36.699 de vizualizări
prima didactică
Foto: © Pressmaster | Dreamstime.com
Inspectoratele școlare au de transmis, până marți, 19 noiembrie, Ministerului Educației situația cu activitățile planificate de Ziua Internațională a Profesorilor de Limba franceză, după cum se arată într-un document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 33121/12.11.2024.

„Prin prezenta, vă informăm că în data de 21 noiembrie anul curent se desfăşoară cea de-a VI-a ediție a evenimentului Journée internationale des professeurs de français, organizat de către Federația Internațională a Profesorilor de Franceză (FIPF), a cărui temă centrală este Toutes championnes, tous champions: porteurs de la flamme francophone.

Cu această ocazie, actorii Francofoniei organizează, la nivel national, în parteneriat cu Ministerul Educației, activități dedicate profesorilor de limba franceză.

Prin urmare, vă rugăm să ne transmiteți o situație centralizată a activităților planificate să se desfășoare în unitățile de învăţământ din județul/municipiul dumneavoastră pentru a marca evenimentul, prin completarea tabelul de mai jos”, se arată în document.

Documentul trimis de Ministerul Educației poate fi consultat mai jos:

Foto: © Pressmaster | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


7 comments
  1. Bună ziua, am o întrebare la d-voastră. Dacă în clasă fiicei mele a mai venit un copil, după modulul întâi, acum fiind 24 în clasa, și ea fiind a opta se poate încadra la bursa de rezilienta?

  2. Actorii… Ha ha… Deci ei joaca un rol. Ceve limbajul asta de lemn? Simuleaza freactul mentei pe salarii de bugetari din minister, nu?
    De unde a mai aparut si ziua asta? Nu mai stiu ce sa inventeze, tot felul de adrese, de hartogaraie INUTILA. Nu ii interesează decat de hartii. Hartii. Lasati-ne in pace sa fim profesori, nu secretarele voastre.

    1. ..actorii ăștia sunt , probabil… state francofone plus organizații care se pre- ocupa de limba / cultura franceza?.. Clar, interes superior al copilului francofon!

  3. Ca să vezi, cum centralizeaza profesorii, secretarele, directorii, hârtii pentru niște indivizi din minister, care stau pe niște funcții care ar trebui desființate!
    Ați sufocat școlile cu adresele voastre si doi bani nu dați pe calitatea procesului educational!

    1. Ziua noastră a profesorilor de limba franceză celebrată cu și mai multe hârtii de făcut. Când să mai facem activități, dacă cei de sus ne sufocă cu hârtii? Apoi tot noi suntem certați că nu ne facem treaba. Din păcate unii din minister / ISJ nu înțeleg că suntem oameni, nu roboți. Nu putem face mai multe lucruri și de calitate cum se dorește în același timp fără să cedăm din punct de vedere al sănătății. Ajung acasă de la școală și continui cu hârtiile. Este normal? Și nu mă refer la teste sau materiale pentru ore, ci la ce situații uneori absurde avem de făcut de pe o zi pe alta. Ați spus că ați mai eliminat o parte din birocrație, dar față de ce ați eliminat, ați adăugat dublu. Ne dorim să nu se permită să ne facem doar meseria pe care o iubim și o facem cu pasiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii de liceu să primească calificative în loc de note la disciplinele la alegere din oferta școlii, propune șeful Consiliului Elevilor din Cluj: Riscăm să alegem materii unde primim note mari pe muncă puțină, în fuga după note

Andrei Câmpan, președintele Consiliului Județean al Elevilor (CJE) Cluj, a propus ca disciplinele din oferta școlii, din cadrul curriculumului la decizia elevului (CDEOȘ), să fie evaluate cu calificative în loc…
Vezi articolul

Peste 10.000 de sesizări de violență și abuz asupra copiilor în primele 9 luni ale anului trecut, potrivit Autorității pentru Protecția Copiilor/ Salvați Copiii: Mai mult de jumătate dintre dosarele cu pedofili rămân nesoluționate

În perioada ianuarie-septembrie 2020 au fost înregistrate 10.656 desesizări de violență și abuz asupra copilului, dintre care 9.652 s-au petrecut în cadrul familiei. Totuși, doar în cazul a 1.092 de…
Vezi articolul

Componența Consiliului Național al Cercetării Științifice, for ce stabilește standardele în cercetare, a fost actualizată: intră un membru nou, ies doi / 13 dintre cei 21 de membri desemnați în 2020 pentru un mandat de 4 ani rămân în funcție

Componența Consiliului Național al Cercetării Științifice a fost modificată printr-un ordin publicat, săptămâna trecută, în Monitorul Oficial. Față de ultima componență valabilă, schimbările sunt limitate – numărul membrilor a fost…
Vezi articolul