Profesorii care predau în învățământul primar și elevii lor sunt invitați să participe la „Competiția Școlilor Creative”, lansată de Novakid.ro, cu premii de peste 5.000 de euro (P)

5.093 de vizualizări
Activitățile extrașcolare și competițiile educative sunt mai mult decât simple ocazii pentru distracție, reprezentând contexte valoroase în care copiii descoperă cum să colaboreze, să comunice și să se autodepășească. Participarea la astfel de experiențe dezvoltă încrederea în sine și antrenează ieșirea din zona de confort. Mai mult decât atât, aduce și o lecție foarte importantă: dincolo de rezultate, entuziasmul, implicarea și plăcerea de a face parte dintr-o echipă sunt cel mai mare câștig.

În acest context, Novakid România, platforma online de limba engleză pentru copiii cu vârste între 4-12 ani, lansează „Competiția Școlilor Creative”, dedicată unităților de învățământ public din România, de ciclu primar – clasele I-IV.  

„Competiția Școlilor Creative” își propune să sprijine dezvoltarea creativității și colaborarea între profesori și elevi, având ca scop îmbunătățirea procesului educațional și crearea unui mediu de studiu mai interactiv. Platforma EdTech încurajează toate cadrele didactice să ia parte la această provocare și le invită să trimită materialele realizate până la data de 31 mai.

Scopul campaniei

Novakid a valorificat întotdeauna metodele interactive de predare, folosind jocurile și poveștile pentru a transforma studiul în plăcere. Prin acest concurs, își propune să încurajeze școlile publice din România, în special clasele primare, să adopte o abordare creativă și distractivă în învățarea limbii engleze.

Platforma vrea să întărească angajamentul său de partener educațional implicat, dedicat responsabilității sociale. Acest concurs vizează îmbunătățirea relației dintre cadrele didactice și elevi, oferind școlilor nu doar o provocare inedită, ci și ocazia de a promova învățarea interactivă, apreciată atât de părinți, cât și de copii.

Premiul pentru școala câștigătoare, profesorul coordonator și elevii săi

Pe data de 15 iunie 2025, în urma unei analize ce va ține cont de mai mulți factori – cum ar fi creativitatea, relevanța, numărul de reacții și distribuiri pe rețelele sociale, precum și evaluările realizate de echipa Novakid România – se va desemna câștigătorul marelui premiu, care constă în amenajarea unei săli de clasă cu echipamente, mobilier și alte accesorii, în cuantumul a 5.000 de euro, pentru a crea un mediu de studiu distractiv și integrator.

De asemenea, elevii învingători vor primi cursuri complementare de engleză pe o durată de 3 luni, care vor include săptămânal o lecție individuală și o sesiune în cadrul grupurilor internaționale de practică World Kids Academy.

Cadrele didactice implicate vor avea deopotrivă multiple avantaje. Profesorul clasei câștigătoare va fi promovat în materialele media ale Novakid, dar și pe conturile oficiale de Facebook și Instagram ale Novakid România. Mai mult decât atât, fiecare profesor înscris va primi câte un certificat de participare, dar și un Activity Book gratuit, în semn de mulțumire pentru deschiderea către inițiativele care sprijină dezvoltarea juniorilor.

Procedura de înscriere

Participarea la această competiție nu doar că oferă șansa de a câștiga premii valoroase, dar poate inspira și motiva alți profesori să descopere impactul pozitiv al integrării creativității în predarea limbilor străine. Pentru a se înscrie în competiție, cadrele didactice trebuie să realizeze, împreună cu elevii, un video sau un proiect digital de 1-5 minute, care presupune folosirea limbii engleze într-o activitate deosebită. Creativitatea nu are limite! Poate fi vorba despre o melodie, un salut original, o mini-piesă de teatru, o scurtă poveste recitată sau orice proiect foto.

Odată realizat, materialul poate fi trimis prin 2 variante echipei Novakid. Prima opțiune este încărcarea pe pagina dedicată proiectului, iar a doua este trimiterea via e-mail la adresa [email protected]. E important de știut că reprezintă un avantaj publicarea materialului și pe pagina de Facebook a școlii, etichetând în descriere @NovakidRomânia. Astfel, unitatea de învățământ își va evidenția implicarea, încurajând părinții și profesorii să interacționeze prin aprecieri, comentarii sau distribuiri.

Activitățile extrașcolare, dorite de către părinții români

Datele celui mai recent studiu Novakid, derulat în România și în trei alte țări europene în luna februarie 2025, au arătat că 66% dintre părinții români și-ar dori ca instituțiile de învățământ să sprijine mai mult creativitatea celor mici, iar 65% dintre aceștia ar dori ca accentul să fie pus pe abilitățile de comunicare. De asemenea, promovarea activităților extrașcolare a fost considerată de 37% dintre respondenți ca fiind o activitate care ar ajuta la îmbunătățirea mediului educațional.

Despre Novakid

Novakid este o școală de engleză online pentru copii, fondată în 2017 în Silicon Valley (SUA), de Max Azarov și Dmitry Malin. Astăzi, platforma are peste 3.100 de profesori calificați, care oferă unui număr de peste 80.000 de elevi acces la educație de calitate prin intermediul unei platforme interactive, concepută pentru juniorii cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani.
Programul educațional Novakid – Engleza ca limbă secundară (ESL) respectă Cadrul European Comun de Referință (CEFR) și a fost dezvoltat în raport cu interesele și vârstele specifice ale copiilor. Folosind gamification, realitatea virtuală și inteligența artificială, Novakid a conceput un mediu de învățare dinamic și interactiv, care îi ajută pe micuții din întreaga lume să devină fluenți în limba engleză.
Metoda unică de evaluare a progresului Novakid (peste 1500 de parametri, testare A/B și alte componente ale unei abordări bazate pe date) asigură rezultate excelente și permite profesorilor să adapteze programul la nevoile și interesele individuale ale copiilor.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorii români nu sunt bine plătiți, spune ministrul Daniel David: Cred că este o greșeală ideea unor politicieni că profesorii ar trebui plătiți prin salarii bazate pe indicatori de performanță

Întrebat dacă profesorii sunt bine plătiți, ministrul Educației și Cercetării a declarat într-un interviu pentru PROTV că „răspunsul meu direct este nu”. Stabilirea salariilor prin indicatori de performanță ar fi…
Vezi articolul

Ministerul Educației, răspuns la sindicate despre decontarea navetei profesorilor: Asigurarea fondurilor este în sarcina autorităților publice locale. Școlile au obligația să ceară banii de transport în bugetele locale

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a transmis un răspuns oficial sindicatelor din învățământ prin care susține că decontarea cheltuielilor de transport pentru cadrele didactice și personalul auxiliar rămâne în responsabilitatea…
Vezi articolul

Înscriere clasa pregătitoare 2025: Școlile trebuie să afișeze numărul de clase în data de 3 martie / Situațiile în care e nevoie de recomandare de la Centrul Județean de Resurse şi Asistenţă Educaţională – proiect

Școlile trebuie să afișeze în data de 3 martie 2025 numărul de clase pregătitoare, potrivit proiectului de calendar pus în dezbatere publică de Ministerul Educației. Copiii care împlinesc vârsta de…
Vezi articolul

Profesoara Laura Borbe: Durează un an de zile să construiești un opțional pentru CDEOȘ, dacă vrei să fie ceva serios trebuie să îl și pilotezi un an / Dacă eu sunt singurul profesor de Socio-Umane, colegii mei nu pot să-mi dea feedback, nu pot să construiesc cu ei

Construirea unui opțional de calitate pentru curriculum la decizia elevului din oferta școlii (CDEOȘ) este un proces care durează doi ani, unul pentru dezvoltare și încă un an pentru pilotare,…
Vezi articolul