Profesorul Po-Shen Loh, fost antrenor al echipei SUA la Olimpiada Internațională de Matematică, despre Nicușor Dan: Amabil și prietenos, ager la minte, cu picioarele pe pământ. E nevoie de mai mulți oameni cu inteligență analitică, asociată celei emoționale și carismei de a conduce

1.133 de vizualizări
Po-Shen Loh / Foto: captură Youtube.com/ EO
Un profesor al universităţii americane Carnegie Mellon, fost antrenor al echipei SUA la Olimpiada Internaţională de Matematică (OIM), afirmă despre Nicuşor Dan că este „o persoană remarcabilă, un super-geniu al rezolvării problememlor de matematică”, dar şi un om „amabil şi prietenos”, „ager la minte”, angajat să-şi folosească geniul pentru a rezolva probleme pentru societate, înţelegând natura umană, transmite News.ro, potrivit G4Media.ro.

Universitarul mai spune că noul preşedinte ales al României este „o persoană cu picioarele pe pământ”, „foarte atentă” şi care „ascultă cu adevărat” pentru a afla „perspectiva” interlocutorului său. În opinia profesorului, lumea are nevoie de „mai mulţi oameni care să aspire la construirea inteligenţei analitice, combinată cu inteligenţa emoţională şi carisma de a conduce”.

„Noul preşedinte al României, Nicuşor Dan, este o persoană remarcabilă: un super-geniu al rezolvării problemelor de matematică (de două ori medaliat la Olimpiada Internaţională de Matematică), amabil şi prietenos, angajat să îşi folosească geniul pentru a rezolva probleme pentru societate, înţelegând natura umană. El este, de asemenea, o persoană cu picioarele pe pământ”, afirmă, într-o postare pe pagina sa Facebook, Po-Shen Loh, profesor la Carnegie Mellon University şi fost antrenor al echipei SUA la Olimpiada Internaţională de Matematică.

Profesorul universitar, el însuşi un geniu al matematicii, povesteşte că, în urmă cu cîţiva ani, a „avut şansa” de a-l întâlni pe Nicuşor Dan, în calitate de primar al Bucureştiului, atunci când a dus echipa de matematică a SUA la un concurs în România, graţie antrenorului naţional al olimpicilor români de Matematică, Radu Gologan.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

România – pe ultimul loc în Uniunea Europeană la educația online: doar 1 din 10 utilizatori români a apelat la cursuri pe Internet sau materiale de învățare online în 2022-2023 / Acum cinci ani, România depășea majoritatea țărilor est-europene

Aproape o treime dintre utilizatorii de Internet cu vârste între 16 și 74 de ani din Uniunea Europeană au apelat, în 2023, la cursuri online sau au folosit materiale online…
Vezi articolul

Premiul Nobel pentru Chimie 2022: Carolyn R. Bertozzi, Morten Meldal și K. Barry Sharpless au dezvoltat chimia de tip “clic” prin care blocurile de molecule “se îmbină rapid și eficient” / Sharpless a mai primit un Nobel în 2001

Academia Regală Suedeză de Științe a decis să acorde premiul Nobel pentru Chimie 2022 lui Carolyn R. Bertozzi, Morten Meldal și K. Barry Sharpless, notează G4Media.ro. Premiul Nobel pentru Chimie…
Vezi articolul

Liceele teologice funcționează după regulile aplicabile și celorlalte licee, dar cu un cuvânt substanțial de spus, pe toate palierele, pentru cultele religioase – Noul Regulament pentru învățământul liceal vocațional teologic

Prevederile Legii învățământului preuniversitar din 2023 și ale Regulamentului privind organizarea și funcționarea școlilor ROFUIP sunt stabilite ca referință și pentru noul Regulament de organizare și funcționare a învățământului liceal…
Vezi articolul